Merj hozzászólni!!!

Ez itt a község szócsöve, kiálts bele Te is...!!! Várjuk témajavaslataidat!

Képek

Új komment

Mit érdemes tudni egy közösségnek a közösségről?

“Egy teljesítményt csak úgy lehet elérni, ha nem a versenytárs legyőzését tűzik ki célul, hanem keresik az együttműködés, a kooperáció új tereit, amivel az erőforrások körét bővíthetik, s ezzel a megújítás formáit is szélesíthetik.” Rechnitzer János

Végre Csíkszentgyörgyön is parkosíthatnak

2010.01.11. 19:18 Nyirő Gergő

     A csíkbánkfalvi piactérként ismert övezet rehabilitására nyert fél millió lejes pályázatot a csíkszentgyörgyi önkormányzat. A környezetvédelmi minisztérium zöldövezetesítési programjának keretében zajló beruházásra többszöri nekifutás után sikerült elnyerni a támogatást.
     Erkölcsi elégtételnek nevezte György József polgármester a pályázati támogatás megítélését. Elmondása szerint még 2008 elején, a zöldövezetesítési program első szessziójában letették a 30 ezer lejes ráfordítással készített dokumentációt. Ezt ugyan pozitívan bírálták el, ám a pénzkeret még azelőtt elfogyott, hogy sor kerülhetett volna a több mint egy hektáros területet érintő konkrét beruházásra. Végül tavaly év végén fordult a kocka, amely szerint immár nincs akadálya a munkálatok elkezdésének.
     Mint kiderült, a projekt lényege, hogy a világháborús emlékműveknek is helyt adó piactéri központi parkot átalakítanák. Dísznövényeket helyeznének el, sétálórészek készülnének, illetve egy kisebb játszóteret is építenének. A helyi költségvetésből biztosítandó, hozzávetőlegesen 80 ezer lejes önrészből a park közvilágítását is megoldanák.
     Felmerült a kérdés azonban, mi történik, ha időközben Bankfalva önálló község lesz. Szentegyház pataka ugyanis éppen ezen a részen képezi a határt a két település között, mintegy kettéválasztva a parkot. György József polgármester szerint ez egyáltalán nem befolyásolná a munkálatokat, mindent az eredeti terv szerint végeznének el.

Rédai Botond

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csikszentgyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr181664287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása