Merj hozzászólni!!!

Ez itt a község szócsöve, kiálts bele Te is...!!! Várjuk témajavaslataidat!

Képek

Új komment

Mit érdemes tudni egy közösségnek a közösségről?

“Egy teljesítményt csak úgy lehet elérni, ha nem a versenytárs legyőzését tűzik ki célul, hanem keresik az együttműködés, a kooperáció új tereit, amivel az erőforrások körét bővíthetik, s ezzel a megújítás formáit is szélesíthetik.” Rechnitzer János

Impozáns ravatalozót szenteltünk Csíkszentgyörgyön

2011.01.17. 14:06 Nyirő Gergő

„Adja a Jóisten, hogy minél kevesebbszer kelljen használni!”

„Ezt a helyet az Úr alkotta, mindennél drágább Szentség, szent ez a hely, és sérthetetlen” – énekelte a csíkszentgyörgyi hívek ravatalozószentelésre összegyűlt közössége január 16-án, vasárnap. Mindenki érezte, nagy ünnep van a faluban, végre nálunk is sikerült felépíteni a ravatalozót – látszott ez a sok ember arcán, az ünnepi ruhákon, a püspök jelenléte által, hiszen az eseményhez méltó módon Tamás József püspök szentelte fel és adta áldását az épületre, aki felhívta  a hívek figyelmét az irgalmasság testi és lelki cselekedeteire: „Az előző megköveteli halottaink méltó módon való eltemetését, de ennél is sokkal fontosabb, hogy imádkozzunk értük” – emelte ki a püspök. Prédikációjában kitért a sokakat foglalkoztató kérdésre: szükség vane a ravatalozóra, vagy ismét egy hagyomány tűnik el az EU-s normáknak megfelelő építmény felépítésével. Sok érv-és ellenérv elhangzott, de a püspök atya is arra a következtetésre jutott, hogy szükség van rá, nagyban hozzajárul a halottaink iránti tisztelet megadásához.

Végszóként, jókívánságként elhangzott: nagyon jó, hogy megépült a ravatalozó, de adja a Jóisten, hogy minél kevesebbszer kelljen használni.

A ravatalozó építését nagyrészt a csíkszentgyörgyi és a bánkfalvi közbirtokosságok finanszírozták, és Hargita Megye Tanácsa is hozzájárult községünk lelki életében oly fontos építmény kivitelezéséhez

Az egész faluközösség nevében meg szeretném köszönni Pál Vilmos-Barna plébános fáradhatatlan munkáját közösségünkért, hiszen lelki életünk táplálása mellett kitartóan dolgozik az egyházközség felvirágoztatásáért is.

Isten fizesse, sok erőt, energiát kívánunk neki, és a Szentlélek irányítsa mindennapi munkájában, hogy továbbra is ilyen jól vezesse közösségünket.

Nyírő Ágnes
Csíkszentgyörgy,
2011. január 16.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csikszentgyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr172590232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása