Merj hozzászólni!!!

Ez itt a község szócsöve, kiálts bele Te is...!!! Várjuk témajavaslataidat!

Képek

Új komment

Mit érdemes tudni egy közösségnek a közösségről?

“Egy teljesítményt csak úgy lehet elérni, ha nem a versenytárs legyőzését tűzik ki célul, hanem keresik az együttműködés, a kooperáció új tereit, amivel az erőforrások körét bővíthetik, s ezzel a megújítás formáit is szélesíthetik.” Rechnitzer János

Az alpolgármester leváltása

2009.03.29. 12:37 Nyirő Gergő

          Találgatások folynak a faluban több variációt is már hallottunk a leváltásommal kapcsolatosan, ezért úgy gondolom, hogy le kell, írjam az igazi okát.

          Az egész történet nov. 18.-án a bánkfalvi iskola- óvoda- avató alkalmával keződött, amikor is a protokoll vacsorán nem a polgármester mellé ültem. Hanem a feleségemmel és a közbirtokossági vezetőkkel egy asztalnál foglaltam helyet. Ezt a polgármester személyes sértésnek vette, és akkortól minden cselekedetével bosszút akart állni.

           Megpróbáltam megbeszélni a dolgot vele, amire intelligens emberhez nem méltó módon válaszolt. Egy ilyen alkalomkor történt, hogy mérgesen ki akart dobni az irodájából, mégis ő tett feljelentést a Rendőrségen személyi támadás vádjával.  Az alaptalanul vádolt feljelentésre, én is feljelentéssel akartam reagálni, mire ő a rendőrökkel ejtette a vádat.

A januári és februári fizetésemet önkényesen, nem törvényes eljárások szerint visszatartotta.

A munkámban fékezett, sőt a Hivatal  autójait nem adta ide a hivatali ügyek elvégzésére, saját autómat használtam erre a célra.

A februári tanácsgyűlésen kijelentette, hogy többet velem nem akar dolgozni. Néhány tanácsos a védelmembe felszólalt, de ez még a haragját fokozta. Másnaptól kijelentette, hogy minden feladatkört megvonok tőled”!. Természetesen ilyen körülmények között nem tudtam megfelelően végezni a munkámat. Ezt ő fel is hozta leváltási indoknak, a márciusi tanácsgyűlésen, amelynek egyik pontja a leváltásom volt. A napirendi pont kezdetekor kijelentette, hogy bármilyen döntést is hoz a tanács, úgy sem fog semmilyen körülmények között velem dolgozni. A tanácsgyűlésen több tanácsos felszólalt az érdekemben. De ezt figyelmen kívül hagyta. Piti dolgokat tudott csak felhozni leváltásom indokául, pedig 9 évig voltam alpolgármester, ez idő alatt soha nem volt visszajelzés arról, hogy nem megfelelően végzem a munkámat. Érdekes, ha ennyire nem voltam kompetens, mint ahogy ő állította miért támogatott harmadjára is az alpolgármesteri választáson 2008-ban? Itt megjegyzem, hogy a Hivatalnál több mint 18 évet dolgoztam, szinte minden munkaterületet ismerek.

          A tanácsosok többségét rávette az ellenem szavazásra (tudja ő, hogy kit mivel lehet), és így eltávolítottak a tisztségemből.

          Megköszönöm azoknak a tanácsosoknak, akik mellettem voltak, és nem engedték magukat bábuként felhasználni.

Fejér Sándor

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csikszentgyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr261032784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyirő Gergő 2009.03.30. 09:08:20

Tisztelt látogatók! Egy nézőpontot olvashattunk a fentiekben. Biztos vannak olyanok, akik más nézeteket vallnak. Kíváncsiak lennénk azokra is. Írjanak bátran, ha bármi megjegyzésük van. Ezúton is köszönet Fejér Sándornak, hogy megosztotta velünk ezeket az információkat!

valaki5 2009.04.01. 18:40:27

Van egy jó mondás miszerint "a parasztból lett úrtól az Isten őrizzen meg" itt hamar értelmezném is hogy nem a gazdálkodó emberre gondoltam, mert János bácsi a két osztályával lehet bölcsebb mint mások a két egyetemmel. A paraszt szón itt a lelki, érzelmi intelligencia hiányában szenvedő úrról van szó ilyen a mi elhíresült POLGÁRMESTERÜNK is. Azért írtam nagybetűvel, hogy elég megtisztelő legyen. Mert hát Ő kiköveteli ám a titulust és aki nem hajlong eléggé előtte abból óriási bajok származhatnak ez történt az előbbi esetben is és sok más esetben. A POLGÁRMESTERT a személyi kultusza irányítja minden cselekedetében amit jól tud leplezni az emberek megtévesztésére.

Lajos bácsi40 2009.04.15. 15:09:38

Nem értek a politikához, okoskodni sem szeretnék, csak mint egyszerű ember mondanám el a véleményemet.
Többször jártam a Polgármesteri Hivatalba intézni ügyeimet. A volt alpolgármester mindig tisztelettel ,szerényen szolgálta az embereket, végezte a dolgát. Megdöbbentem, hogy milyen könnyedén eltávolítanak egy embert a tisztségéből, csak mert felsőbb Erők igy akarják, anélkül, hogy még egy esélyt adnának bár neki.
Én a tanácsosokat kérdezem meg, vajon így kell eljárni? AZ éremnek két oldala van, nem kellett volna a másik felét is megvizsgálni, mielőtt rábólintottak a felsőbb Erők parancsára?
S mivel fejétől büdösödik a hal, nem ott kellett volna kezdeni a kivizsgálást?
Mint Tanácsosok jó lenne körül nézni más faluban is a megvalósított dolgok terén, s rögtön kérdés merülne fel!
A tanácsosoknak véleményük , jó írányú tanácsaik kéne legyenek ilyen fontos ügyben ,nem csak rábolintás arra, amit a polgármester mond. A falu lakossága sem ezt várja el akik megbízták önöket.
Elnézést azoktól akik mertek véleményt nyilvánítani.

Tisztelettel Lajos bácsi.

bankfalvi 2009.04.17. 16:23:39

Tisztelt érdekeltek!

Többször olvasván el a beirást,de a mai újságcikkek arra késztettek,hogy ehhez a témához hozzá szóljak.Mint bánkfalvi is arra késztet ,hogy e témával kell foglakozni.Egy ember leváltása ,eltávolitása valamely munkahelyröl a törvényes keretek között és az emberi jóérzés határán belül nem igy müködik vagy müködne.Mivel hogy emberek vagyunk és nem vagyunk különbbek az embernél netán (királyok,vagy félistenek) mindannyian tévedhetünk,alapvetö emberi gyengeség ez mindenki részéröl.Én is annak adok hangot milyen jogon itélkeznek ,biráskodnak néhány pár ember az alpolgármester felett mikor nem is vizsgálják ki a cikkben szereplö vádakat? Vagy egy rég beidegzödött gépezetett akart a polgármester felújitani a "Bologató Jánosok" (tisztelet a kivétel mert nem mindeki tartozik ide) gépezetét.Amit a polgármester akar az jó ,mert mi ugyse akarunk semmit.Értem itt néhány tanácsosra.Vagy ha tévednék akkor nem látszik az eredmény.Apropó eredmény a polgármester az újság hasábjain több vadpontot emleget ,hogy nem végezte el a feladatát kellöen.Volt figyelmeztetve többrendbe ,hogy nézd fiú nem jó amit csinálsz és tedd rendbe az ami nem jó.Hát ha jól tudom nem volt ilyen.Igenis Jól Végezte az alpolgármester a dolgát, még azt is csinálta ami a más feladata volt de a babérokat csakis a polgármester arata le.Nem kellene a polgármester úgy dobálozon a szavakkal :hatékonyság,észerüsség,rugalmasság,stb. mert ezek mind nem az ö erényei közétartozik.Ö nem téved mivel nem is csinál azonkivül ami muszály és kötelezö SEMMIT ,ebbe hiba nincs.De választási röpcédulája televan ilyen olyan igéretekkel és azt majd számon kérjük egyszer még egyszer mondom az levan irva Ö maga irta és igérte ugy ahogy azt szokta .Nem tud az ember olyan szegény lenni ,hogy igérni ne tudjon.De többhelyröl is hallom AZ A VONAT MÁR ELMENT AMELY PÉNZT HOZ IDE CSIKSZENTGYÖRGYRE MERT MÁRIS ITT VAN 2010.
Ömondja ,hogy az alpogármester benn ült az irodájába.Bagoly mondja verébnek ,Én és még sokan legtöbbször az alpogármestert láttuk naponta valova loholni vagy autón menni .De ezt nem mondhatyuk el a másikfélröl ,Ö nem ment nem kilincselt sehol hát minek hiszen azzal gond és dolog van , de ellenbe az irodájába a nagy fotelbe jöl tud üldögelni és nemfogadni senkit ,mert fontos megbeszélni valoja van,vagy egyszerüen nincs már idege szóba állni egyszereü emberekkel.A helyébe nem kelle büszkélkedni a 4 mandátumával mert a frissen alakult községek 3 év alatt 20-szor annyit mutattak meg mint Ö maga Csikszentgyörgy élén.Mint a helyiföldosztó bizotság elnöke azzal kellene kérkedjen igenis véégre járunk a birtoklevelek kibocsájtásával,de az még messze van hogy vége legyen.Pedig az egyszerüfalusi embernek ez érne valamit ,hogy papirral bizonyitsa a meglevö földecskéjét .De hát igéri...Nem tudja magát tultenni azon ami a választásokkor történt ,ahogy szokta mondani "ellenségeim" ,értem itt a bánkfalviközbirtokoságot.Ha az itt levö intézmények nem fognak össze ,akkor kitölvérjuk el a segitséget.Nem jön ide a szentmártoni ,hogy kiharcolja ami nekünk kell, azt csak is együtt tudjuk ki harcolni.A politikusok is azt mondják EGYSÉGBEN AZ ERŐ.Vissza térve a fenti cikkhez kérdem én ,ki tud mondani annyi rosszat F.S. -ről ,hogy nem érdemelte volna meg az alpolgármesteri posztot? De eljön az idö mindenki felé ,mert az ének azt mondja "Egyszer fenn ,egyszer lenn..."

Tisztelettel
süti beállítások módosítása