Merj hozzászólni!!!

Ez itt a község szócsöve, kiálts bele Te is...!!! Várjuk témajavaslataidat!

Képek

Új komment

Mit érdemes tudni egy közösségnek a közösségről?

“Egy teljesítményt csak úgy lehet elérni, ha nem a versenytárs legyőzését tűzik ki célul, hanem keresik az együttműködés, a kooperáció új tereit, amivel az erőforrások körét bővíthetik, s ezzel a megújítás formáit is szélesíthetik.” Rechnitzer János

"Infrastrukturális fejlesztések" Csíkszentgyörgyön???

2008.11.05. 14:30 Nyirő Gergő

     A vidéki infrastrukturális és sportbázisfejlesztési programot szentesítő 7/2006-os kormányrendelet vonatkozó előírásaival összhangban újabb projektekre hagyott jóvá pénzösszegeket a kormány. A Hivatalos Közlöny október 31-i ingyenes számában megjelent 1361/2008-as kormányhatározattal 173 502 ezer lejt utaltak ki országos viszonylatban ilyen jellegű projektekre.

    A kormányhatározat melléklete szerint a fenti összegből Hargita megyei településeknek összesen 11 297 ezer lej jut. Ezt az összeget a kormányhatározat értelmében azon beruházási munkálatok finanszírozására kell fordítani, amelyeket előirányoztak a jóváhagyott finanszírozási kérésekben. Az érintett területi közigazgatási egységek finanszírozását azoknak az összegeknek a szintjén biztosítják, amelyek kitűnnek a közbeszerzési eljárás nyomán. Mire is pályáztak ez esetben egyes megyénkbeli területi közigazgatási egységek, illetve mire kaptak pénzt? Szentábrahámon szennyvízkanálisra (10 ezer lej), Balánbányán a Virág utca menti zóna víz- és kanalizálási rendszerének rehabilitálására (10 ezer lej), Karcfalván a községközpont és Jenőfalva kanálisrendszerére (350 ezer lej), Korondon hidakra és gyalogjárókra (10 ezer lej), Csíkkozmáson pallóépítésre, illetve hídépítésre Lázárfalván (10 ezer lej), Székelykeresztúron a keleti ipari zónában (betfalvi rész) szennyvízhálózatra (530 ezer lej), Csíkdánfalván csatornarendszerre (687 ezer lej), Oroszhegyen szennyvízhálózatra (350 ezer jel), Gyergyóditróban ugyancsak szennyvízhálózatra (647 ezer lej), hasonló jellegű munkálatokra Felsőboldogfalván (350 ezer lej) és Galócáson (700 ezer lej), Gyergyószentmiklóson hidak újjáépítésére (20 ezer lej), Gyergyóalfaluban a szennyvízhálózat bővítésére (171 ezer lej), Gyergyószárhegyen szennyvízhálózat realizálására (700 ezer lej), Homoródszentmártonban szennyvízhálózatra és tisztítóállomásra (650 ezer lej), Homoródalmáson ivóvízellátásra (205 ezer lej), Csíkszentmihályon, illetve Vacsárcsiban és Ajnádon ivóvízellátásra (300 ezer lej), akárcsak Oklándon (616 ezer lej), Csíkpálfalván kanalizálásra (10 ezer lej), Kászonaltízen kanalizálási rendszerre, beleértve Kászonújfalut és Kászonjakabfalvát is (450 ezer lej), Galambfalván ugyancsak szennyvízhálózatra (683 ezer lej), Parajdon a vízmű és a vízhálózat rehabilitálására és korszerűsítésére (10 ezer lej), Gyergyóremetén szennyvízhálózat kiépítésére (397 ezer lej), Csíkszentkirályon szennyvízhálózatra és tisztítóállomásra (450 ezer lej), Csíkszentdomokoson szennyvízhálózatra (10 ezer lej), hasonlóképpen Csíkszentmártonban (228 ezer lej), Csíkszentsimonban ivóvízellátásra (500 ezer lej), Csíkszentimrén kanalizálási rendszerre (450 ezer lej), akárcsak Újszékelyen (10 ezer lej), Várhegyen gyalogoshidakra (100 ezer lej), Csíkszenttamáson szennyvízhálózatra (550 ezer lej), Maroshévízen ivóvíz- és kanálishálózat bővítésére (10 ezer lej), Tölgyesen a szennyvízhálózati rendszer bővítésére (10 ezer lej), Varságon szennyvízhálózatra (654 ezer lej), Szentegyházán kanalizálás megvalósítása a Nagyfalu zónában és a Délő zónai szennyvíztisztító bővítésére (459 ezer lej).

     Ezeket a pénzösszegeket elméletileg el kell költeni még az esztendő vége előtt. Esetenként ez nem is lesz gond, nagyobb lélegzetű munkáknál azonban a kivitelezés menetébe beleszólhat az időjárás is.

Hecser Zoltán

Hargita Népe

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csikszentgyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr49751389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy lakos 2008.11.06. 10:11:43

Na igen, erről beszéltem. A legkisebb település is kapott pénzt, mindenre amit csak kértek. Szentgyörgy nem..egy olyan nagy község mint Szentgyörgy NEM MOZOG...NEM CSINÁLUNK SEMMIT....Én személy szerint el vagyok keseredve...mit kelene tennünk??talán megírni a kormányhatározatot a polgármester helyett? Jobb ötletem sajnos nincs, segítsetek!

Egy masik lakos 2008.11.10. 13:51:12

Sajnos igy van!!!Ideje volna megebredni VEZETOSEG!!!Csikszentgyorgy le volt s le lesz maradva mindig ha tovabb is igy folytatja!!Igazan mintha nem is erdekelne, ugy tesznek!!!Kicsit azert eszrevehetnek magukat, azert mindenkit nem lehet az orratol fogva vezetni.....

mariska · http://marineni 2008.11.11. 13:03:05

Egy es mas lakosok, voltak a tavaszon rmdsz elovalasztasok. Ott voltatok? Ha igen, akkor ami tolletek telt megtettetek, ha nem, akkor most kar a gozert. 4 ev a tortenelemben semmi, sok 4 ev mar jelent valamit. En valahogy ilyen formaban erzekelem a dolgokat. sajnos az ertelmesebje is csak ebredezo fazisban van mostanaba. Egy kis fricskatol mindenki vissza huzza magat a kis csigahazaban es nyalogatja sebeit, panaszkodva a falustarsaira, de annelkul, hogy felnvallalna a cselekves folytatasat. Ezek szerint meg nincs keszenletben a mostani polgarmester es vezetoseg eletkepes ellenfele, ennel jobbat nem tudunk eloallitani. Hol van az a tokos szekely akit ha ki tesznek az ajton, bemegy az ablakon, de nem a sajat erdekeert, hanem a szulofalijaert?

bara olga · http://babicsabi 2008.11.12. 20:15:01

Sajnos nem a faluval van baj, hanem a vezetőséggel. Egy intézmény helyett nem teheti meg egy lakos sem, hogy megirja és benyújtja a pályázatot...mindennek megvan az útja...Jó reggelt MESTER!!!elég volt a szunnyadozásból, hány évet is aludt a csapat? mások ezalatt dolgoztak, az eredmény egy minimális része látható az újságcikkben...

Erdely Attila 2008.12.16. 19:47:24

nevtelenek nem fogjak tudni megvaltoztatni a helyzetet

Sandor Zoltan 2009.02.09. 20:34:15

Az érdekelteknek: sportüggyel kapcsolatos fejlemények a községünkben


Megkeresett Keresztes Géza a községünk sportügyekkel megbizott tanácsosa, aki továbbitotta a polgármester úr szándékát azzal kapcsolatban, hogy jó lenne közösen leülni, megtárgyalni a közbirtokosságokkal, a tanáccsal és a sportolokkal a sportpálya ügyét.
Értékeljük és elfogadjuk a szándékot, ugyanakkor el is marasztaljuk, mert ez a közösségünk érdekébe tett szándék hamarabb is jöhetett volna. Részünkről mindig is megvolt a pozitiv hozzáállás, amit ugyanakkor hiányoltunk a tanács részéről. A személyes sérelmek, hibák nem lett volna szabad befolyásolják közösségünk ügyeinek az alakulását, hiszen akik különböző közösségi vezető beosztásokat elválalnak és gyakorolnak, azok tudjanak a személyes vagy más problémákon is felülkerekedni.
Közösen a három közbirtokossági vezetőség ugy döntött, hogy sportpálya összköltségeinek 50%-át kifizeti. Ezenkivül a már megvásárolt földterületeket ha a szükség ugy kivánja felajánljuk a helyi tanácsnak.

Sándor Zoltán

süti beállítások módosítása