Merj hozzászólni!!!

Ez itt a község szócsöve, kiálts bele Te is...!!! Várjuk témajavaslataidat!

Képek

Új komment

Mit érdemes tudni egy közösségnek a közösségről?

“Egy teljesítményt csak úgy lehet elérni, ha nem a versenytárs legyőzését tűzik ki célul, hanem keresik az együttműködés, a kooperáció új tereit, amivel az erőforrások körét bővíthetik, s ezzel a megújítás formáit is szélesíthetik.” Rechnitzer János

HAJRÁ, CSAK ÍGY TOVÁBB!

2008.04.21. 16:44 Nyirő Gergő

    Első helyen Zaki és Zolika az 5. Humorfeszten. Nagy izgalommal indultunk a Magyar Operaház keresésére Kolozsváron, modern székelyember módjára, hisz néha a szembejövő forgalom sávjára, majd a gyalogátjárón keresztbe állva vártuk a jelzőlámpa zöldre váltását, hogy idejében megérkezzünk a nagy eseményre...nem Kotormány mégse...magyarázza Zaki...A nézőtér tele volt emberkékkel, az ajtó előtt még hosszú sor várt a jegyre, de már nem volt sem álló sem ülő hely. A sztároknak a hátsó kapun volt a bejárat, ahol nekünk is sikerült egérutat találva bejutni a nézőtérre.
   A Szomszédnéni Produkciós iroda előadása után következett a verseny, a leghumorosabb jelenet kiválasztása...Habár a taps, a zsűrik elemzése (Nádas György HU, L’art pour l’art művészei HU, újságírók, médiaszakemberek, kolozsvári magyar polgármester és megyei tanácsos jelöltek) alapján az abszolút győztesek a csíkszentgyörgyi fiuk voltak, a zsűri mégse tudott végleges döntést hozni, így megosztotta az első helyet egy szatmárnémeti fiatalemberrel.
    Nagy öröm és büszkeség számunkra a győzelmük, hisz úgy ahogy írtátok községünknek szüksége van pozitív hírnévre. Annak ellenére, hogy a magyarországi zsűritagok nem mindent értettek a székely furfangos észjárásból, szólásokból, különdíjként Nádas György a magyarországi humorfesztivál középdöntőjében való szereplést ajánlotta a fiuknak, amelyet az ATV közvetít majd.
    A hír, hogy lesz DVD igaz (és nem CD, mert DVD-n jobb minőséget lehet alkotni). Az is lehet, ha jó idő lesz, már jövő héten meglesz az első felvétel, és kérjük aki tud segítsen megszervezni egy csíkszeredai fellépést is számukra május hónapba.
    Egy kis pezsgőzés után azon tünődünk, hogy a „sok .... kolozsvári, még azt se tudja, hogy hol szerepeltünk”...mondogatja Zoltán…
    Az RTV magyar adásában lesz részletes bemutató, interjú is készült a csíkszentgyörgyi „csillagokkal”, és mivel számos médiapartner volt jövő héten „tele lesz velük a sajtó...”

További sok sikert!

Csedő Zsófia

Kapcsolódó linkek (katt. ide):

multikult.transindex.ro/?cikk=7152

szomszedneni.egologo.transindex.ro/?p=535

www.szatmar.ro/content/view/16418/

www.paprikaradio.ro/hirek.php?hir=7815

http://www.figyelo.ro/heti-figyelo/megosztott-elso-dij-az-5.-erdelyi-humorfesztivalon.html


7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csikszentgyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr79435632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter Laura 2008.04.21. 19:24:00

Kedves Zaki és Zoltán!
Hát gratulálok a nagyon szép eredménynek és azt kívánom, hogy az elért sikereteket ne befejezésnek, hanem egy új kezdetnek tekintsétek.

Bandi 64 2008.04.21. 19:47:03

Hello fiatalok Bandi bacsi vagyok,szivesen beszelek tarsalgok veletekl a falunk ''fejlodeserol'' es a falunk kiralyanak a tevekenysegerol,valamint a titkarnojerol aki a munkaido 8 orajabol 12 orat tolt a kiraly birodalmaban(birtokaban) Hajra fiatalok van meg egy esely............junius1 valasztas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bene Szilvia 2008.04.21. 20:28:20

Gratula!!!en biztam Nadas izleseben...es bejott:)

kanya lajos 2008.04.21. 20:46:23

Hat nagy ormom volt ott lenni ezen a humorfesztivalon es vegigizgulni mind a ket napot. Es volt benne izgalaom. En peldaul a zsuri dontese elott olyan ideges voltam, -mint ahogy zakiek mondjak- a kertoldalara is felmasztam volna. Meg szerencse, hogy nem volt kert. Pedig nem volt mit izgulni, hiszen mar az elejen latszott ki a nyertes. Szamtalanszor lattam mar Zakiekat de most valahogy mas volt. Vegul is Kolozsvaron a magyar operahazban 900-1000 ember ellott humorizalni nem kis kihivas. De Zakiek nem voltak idegesek. Ok adtak magukat. Ha lattatok volna a kozonseg reakciojat mikor szinpadra leptek...a zsuri is azt mondta, hogyha utanna nem csinaltak volna semmit mar azzal eldolt, hogy ki a jobb.
Kicsi falunk neve sokszor elhangzott es az embert melegseg toltotte el. Es ezt az erzest Zakinak es Zolinak koszonhetjuk, na meg Zsofikanak is, az o szavaival elve aki csak segit hogy haladjanak...
Csak igy tovabb!

Nyirő Ágnes 2008.04.21. 21:16:41

Hat Zaki, Zoli nagyonagyon buszke vagyok ratok!!!Es en is csak annyit mondhatok h. nem lehet leallni..Ha ezen a proban atmentetek mostmar barki ele kiallhattok!Akar egy Csillag Szuletik-ben is erdemes megprobalni, vagy annyi ilyen jellegu musor fut Magyarorszagon!!Halyra fiuk, Koszonjuk h. egy kicsit az onbecsulest visszahoztatok a Szentgyorgyiek szivebe, mert az igazat megvallva a kozelmult esemenyei nem toltottek el buszkeseggel azirant h. szentgyorgyi vagyok.

Edo 2008.05.01. 17:44:14

Kedves Zaki es Zoli!

Teljesen le voltam nyugozve a produkciotoktol, annyira izes, hiteles, vicces, hogy nem birtam magamhoz terni. Remelem meg sokszor fogtok fellepni, es meg eljutok az eloadasotokra.
Csak igy tovabb!

Nyírő Nándor 2008.05.07. 21:04:53

Abból a felvételből majd én is szeretnék egy darabot! Gerő, kérlek valahogy szerezd be! Köszönöm, és Gratulálok! Sok sikert a továbbiakban!
süti beállítások módosítása