Merj hozzászólni!!!

Ez itt a község szócsöve, kiálts bele Te is...!!! Várjuk témajavaslataidat!

Képek

Új komment

Mit érdemes tudni egy közösségnek a közösségről?

“Egy teljesítményt csak úgy lehet elérni, ha nem a versenytárs legyőzését tűzik ki célul, hanem keresik az együttműködés, a kooperáció új tereit, amivel az erőforrások körét bővíthetik, s ezzel a megújítás formáit is szélesíthetik.” Rechnitzer János

Táncoktatás kezdődik (folytatódik) Csíkbánkfalván

2008.05.07. 20:05 Nyirő Gergő

  

    A Szivárvány táncegyüttes vezetője, Antal Zsófia, május 12-én este 6 órától társasági táncot tanít a csíkbánkfalvi kultúrotthonban. Bánkfalva Közbirtokosságának köszönhetően kellemes, rendezett körülmények várják mindazokat, akik szeretnének társasági táncokat tanulni. Iratkozni György Mónikánál lehet, aki eddig is lelkesen végezte a táncoktatással kapcsolatos szervezési feladatokat.

Csedő Zsófia

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csikszentgyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr3458899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsinta-panko 2008.05.09. 22:41:16

Az ilyen "igazi kopogos ir" tanc helyett jobb lenne valami helyi hagyomanyorzesre koncentralni! nem zarkozok el mas nepek kulturajank elsajatitasatol, de szerintem a fajtank hagyomanyabol kellene kiindulni, es ezek alapos elsajatitasa alapjan kellene szemezgetni masfele. Ajanlom figyelmetekbe a menasagi hagyomanyorzoket, mert az alltaluk apolt neptanc Alcsikon egyedulallo, mivel a tobbi falvak neptanchagyomanya lesorvadt a "kettoterre-kettotarra" csardasra.

Csedő Zsófia 2008.05.10. 07:59:13

Igaza van, de Tulit Gabriellának köszönhetően néptánctanítás is zajlik, a háromtizesi Tízesházban, amelyet ugyancsak a közbirtokosság, ez esetben a csíkszentgyörgyi támogat. Megkérlek Gabici írj egy cikket ide is, hogy aki nem nyitotta meg a Fiságmenti Hírmondót vagy nem ért el hozzá az információ értesüljön erről is.

Amit még hozzá szeretnék tenni, a csíkmenasági hagyományőrző csoportnak minden elismerésem, hisz ők tényleg hagyományként őrzik, nemzedékről nemzedékre adják át a helyi szokásokat. Nem tudom kinek a hibája, hogy ez a községünk többi településén nem így történt, történik...sajnos a "mi időnkben " a néptántanítás is elmaradt és jó volna tudni, hogy a régi időben ez hogyan működött, melyek azok a szokások amelyeket fel kellene eleveníteni. Szerencsére vannak és lesznek néprajzosaink, akik remélem szakemberként itthon is megpróbálnak dolgozni és a hasonló dolgokra is felfigyelnek.

Csedő Zsófia 2008.05.10. 08:04:59

Abban van igaza Palacsinta pánkónak, hogy a néptánctanításra is hangsúlyt kell fektetni. A társasági tánc nem eredet kopogós írtánc tanítást jelent, ezt gondolom te is tudod. És azt is jó tudni, hogy azért próbáljuk újraindítani, mert igényelték akik jártak a tavalyi években. Megkérem a táncosokat, írják meg véleményüket ők is. Köszönöm és jó táncikálást kívánok!:)

süti beállítások módosítása