Merj hozzászólni!!!

Ez itt a község szócsöve, kiálts bele Te is...!!! Várjuk témajavaslataidat!

Képek

Új komment

Mit érdemes tudni egy közösségnek a közösségről?

“Egy teljesítményt csak úgy lehet elérni, ha nem a versenytárs legyőzését tűzik ki célul, hanem keresik az együttműködés, a kooperáció új tereit, amivel az erőforrások körét bővíthetik, s ezzel a megújítás formáit is szélesíthetik.” Rechnitzer János

Utolsó kommentek:

Noemi Raduly 2017.11.21. 17:24:45

valaki tudna irni egy elerhetoseget egy telefon szamot

Bejegyzés: Falunk nagyjai I. - Gyógyulást hozó kezek

Klarisa Simon 2016.07.28. 20:45:58

Program akart szeretném
Kérni de talán a telefon szám téves kérem akinek van valami elérhetősége értesítsen nagyon sürgős lenne hogy segítségével újra járni tudjon egy 38-éves férfi.Köszönöm előre is

Bejegyzés: Falunk nagyjai I. - Gyógyulást hozó kezek

sándor honvéd 2014.08.10. 19:57:30

ideje lenne felépíteni a tábornok házát és berendezni . múzeumnak.

Bejegyzés: A Gál Sándor-ház kálváriája

amorph 2013.01.21. 12:02:41

ej mekkora gáz, hogy moderáljátok a normális hangvételű ellenvéleményt :o) legalább privátban azért válaszolhatnátok

Bejegyzés: Falunk nagyjai I. - Gyógyulást hozó kezek

Irénke2 2013.01.11. 13:47:24

Kedves Gergő!
A magyar televízióban láttalak ill. a bemutatott könyvedet is!
Szeretném ha utánvétellel küldenél könyvedből egy példányt! /Kecsketánc/
Kis unokámnak szeretnénk örömet szerezni vele.
Amennyiben lehetséges légy szíves válaszolni ,hogy címemet tudjam közölni.
Kívánok Neked további sok sikert életed minden terén!
Üdvözlettel: Irénke néni Debrecenből

Bejegyzés: Az én falum Csinód

agostoniren 2011.01.09. 13:02:27

A jo Isten aldja meg Vargyas Bela bacsit kedves csaladjaval egyutt,mindazert amit ertunk tett.
Igazi gyogyito kezeibe adjon az Ur erot,neki pedig hosszu boldog gondtalan eletet!

AGOSTON IREN-Sepsiszentgyorgyrol

Bejegyzés: Falunk nagyjai I. - Gyógyulást hozó kezek

akokapu 2010.03.28. 16:41:36

redai botikának !
Botika vegye a fényképezöjét,és fényképezödjék északabbra.HISZ a maga megrendelése nem a csikszentgyörgyi templom és tája.A csikszentgyörgyi polgármesternek a csikszentgyörgyi templom harangjainak ,hangjai idegenek,Neki semmit nem,mondanak,öt nem ezek a harangok ünnepelték sem a szűletésekor,és majd végoráiban sem neki köszönnek.BOTIKA,kattoktasson a bükkös alatt,vannak ott is ,elvitathatatlanul ,szép tájak,csak azért hogy egyszer és mindenkorra legyen egy dolog tiszta.ÉS föleg ne tévszen meg ,senkit,igy egy sajtomunkás.CSAK TISZTA FORRÁSBOL !
Hajlando ÖN erre BOTIKA !
tisztelettel !

Bejegyzés: A hibákból tanulni kell

Nyírő Gergely 2010.03.26. 21:34:20

Tisztelt érdeklődők, az ügyben érdekeltek!

Az elmúlt napokban történt, mondhatni történelmi eseményeket, nevezhetjük a bánkfalvi december 5-ei szavazásnak. Minden bizonnyal, azok, akik nem mentek el szavazni, vagy NEM-el voksoltak, nem rosszindulatból, hanem tájékozatlanságból hozták meg téves döntéseiket. Mindannyian, akik élhető jövőt szeretnénk, azok elmentünk, és ha még ROMÁNUL is volt, a kérdés, a DA rublikába pecsételtünk, vagy tenyereltünk, mert számunkra nem közömbös közösségünk jövője! A másik kockát választók is minden bizonnyal a közösség érdekeit szemelőt tartva döntöttek úgy, hogy ellene szavaznak, konkrét tettükkel, vagy passzivitásukkal. Ők viszont téves, vagy hiányos információ birtokában voltak! Kiindulva abból, hogy mindannyian közösségünk javát tartjuk fontosnak, minden bizonnyal az információ hiány, és az ebből származó félre tájékoztatás az oka, hogy negatívak az eredmények. Ha ez így van, akkor nem szabad feladni, nem reménytelen a helyzet. Fogjuk fel úgy március 21-ét, mint egy intenzív kurzust. Biztos vagyok benne, hogy ezek után többen, akik szűkében voltak az információknak, az esemény kapcsán többet fognak hallani az ügyről, annak előnyeiről. Akkor pedig, mondhatjuk, hogy ez egy lecke volt, aminek az árát szépen meg is fizettük. Ezt most pénzbe került, de ha nem használjuk fel a megszerzett tudásunkat, akkor a későbbiekben anyagiakban fel nem mérhető árat kell fizetnünk.
Tehát ne gyengeségeinket, hibáinkat keressük, hanem találjuk meg, hogy hogyan tudunk előnyt kovácsolni a meglévő helyzetből. Bebizonyosodott, hogy nem egy egyszerű ügyről van szó, nem szabad félvállról venni. A közösségünkért, magunkért folytatnunk kell, a mostaninál nagyobb intenzitással, és összefogással. Mindannyian, akiket érdekel a szebb jövőnk, megfogunk még egy embert, és elvisszük magunkkal szavazni. Ha látszik rajtunk a lendület, az akaraterő, és hogy a jó szándék vezérel, Isten segítségével elérjük célunkat!
Szeretettel!

Bejegyzés: A hibákból tanulni kell

viragmaria 2010.03.23. 12:43:22

a le vallas igy sikerult ; de roviden annyit irnek'gondolatkent; ''' ha ugy akarod a falunkban beke legyen ; egyszer a csaladodban teremts beket'' de szerintem minden ember a jot akarja .

Bejegyzés: Válás?

nev nelkul 2010.03.22. 22:10:30

Némiként nem hiszem okosat tudnék szólni a szentgyörgyi eseményekhez, csak egy pár gondolatot írnék. Sajnos ássuk folyamatosan a gödröt magunk alatt. Bármilyen kezdeményezést a porba tipornak, még ha jó akkor is. Meggyőződésem, hogy ha kompetens személyek lennének a község élén, akkor nem történhetne mindez így. Nem bántani szeretnék senkit, de sajnos bebizonyosodik ez nap mint nap.
Ködös itt minden. Miért nem lehet falugyűlést tartani, ahol elmondják a polgárnak, hogy mire számíthat, milyen fejlesztések történnek a faluban, hisz elsősorban őket érint minden önkormányzati határozat, joguk van tudni. Továbbá egyéb fontos tudnivalókat is a lakosság tudomására lehet hozni. Ebben a faluban mindenki csak suttog, pletykák keringenek, egymást hülyítik az emberek. Nem lenne jó a polgármesternek, ha tiszta képet mutathatna? Talán úgy még bíznának is benne az emberek, nemcsak a különféle módon lefizetett emberei. Sajnos azok a károk amelyeket manapság okoznak, még a jövő nemzedékeire is kihatással lesznek.
Esetleg ha volt falugyűlés és elmondták, mi történik körülöttünk, nemcsak amit láthatunk, mert az nem sok, akkor bocsánat. Nem hallottam róla, de akkor rosszul értesítették az embereket.
Üdvözlettel

Bejegyzés: Ismét önálló község lehet Bánkfalva

viragmaria 2010.03.07. 13:27:01

Minden jót kívánok azoknak akik ezen az ügyön dolgoztak, bankfalva leválásán. Ha bármiben tudok segíteni a tudásommal a falu javára látogassak meg honlapomat:

www.viragmaria.hupont.hu

Bejegyzés: Ismét önálló község lehet Bánkfalva

kotekedo 2009.08.10. 18:05:03

jo volna hogyha a blogba lenenek mindenap hozaszolasok,napi aktualisok vagy nincs idotok irni,hova sietek?

Bejegyzés: Fiságmenti Hírmondó online

kattila 2009.04.23. 20:47:02

Kedves blog olvasók
Szóval ami ott folyik csikszentgyörgyön, nem rózsás, söt nem is aranyos egyszerüen lehangoló. Nem akarok most embereket leirni, vagy felbecsülni de az az igazság, hogy a két közbirtokosságon, meg a komoly üzletembereken kivül senki se tesz semmit a községért. Sajnálom, de mennyi mindent meg lehetett volna valósítani, ha egy olyan vezető van abban a szép faluban! Nem a polgármesterrel van bajom, mert szerintem a maga módján jó ember. Csak mint minden ember vét, ő is. Talán az utolsó választásokkor át kellett volna adni a fiatalabb és képzetteknek a stafétát, és az árnyékból, mint egy tapasztalt ember csak sugta volna mit kell tenni a haladás érdekében. És akkor azt mondom ez igen. A bajom a sok lehetőség elszalasztásában van: a központi víz? Mi lett a projekttel? A község aszfalt burkolata? Annyi pénzt kifizettek és sehol semmi? Meg a többi projekt....Végre rá kell jönnie mindenkinek, hogy a fiatalokban van a jövő: pl. Madéfalván a polgármester 27 éves, Remetén 30 körül, stb.. de ott igenis jól mennek a dolgok. Szerintem akadna Csiszentgyörgyön is sok szakképzett fiatal, aki ismeri egy közösség vezetésének a titkát. Arra nem lehet építeni: hogy igen ezt a polgármestert ismerjük és tudjuk mire képes, a többi nem érdekes. És vajon a fiataloknak ismerik-e a kapacitását pl. Domokos Joco, Nyirő Gerő, Czikó Béla stb... sorolhatnám tovább Csak a mentalitással van baj. Azzal, hogy milyen jövőképpel él a közösség egyes embereiben. Egyszerüen félnek az újtól az emberek, szerintem a komunista mult miatt! A fiatalok már felszabadultabban gondolkodnak, nincs félelem gátlás bennük. Rájuk kell alapozni. És vannak jó vezetők is pl: két közbirtokosság elnöke. Le az összes kalapokkal elöttük. Annyi mindent megtenni, nem egy perces munka. Ügyes, okos és jó gazda emberek! Gratulálok nekik! Legalább ők tegyenek valamit a Fiság mentéért. Na meg az üzlet emberek, akik nélkül elég silány lenne az élet ott. Idősebbekben is van ügyes pl. A Bánkfalvi iskola igazgatója. Remélem majd csak valamikor felnyilik a szeme az embereknek és meglátják, amit én megláttam.
Hajrá Csikszentgyörgy
egy jó barát


Bejegyzés: Tanácsülés

bankfalvi 2009.04.17. 16:23:39

Tisztelt érdekeltek!

Többször olvasván el a beirást,de a mai újságcikkek arra késztettek,hogy ehhez a témához hozzá szóljak.Mint bánkfalvi is arra késztet ,hogy e témával kell foglakozni.Egy ember leváltása ,eltávolitása valamely munkahelyröl a törvényes keretek között és az emberi jóérzés határán belül nem igy müködik vagy müködne.Mivel hogy emberek vagyunk és nem vagyunk különbbek az embernél netán (királyok,vagy félistenek) mindannyian tévedhetünk,alapvetö emberi gyengeség ez mindenki részéröl.Én is annak adok hangot milyen jogon itélkeznek ,biráskodnak néhány pár ember az alpolgármester felett mikor nem is vizsgálják ki a cikkben szereplö vádakat? Vagy egy rég beidegzödött gépezetett akart a polgármester felújitani a "Bologató Jánosok" (tisztelet a kivétel mert nem mindeki tartozik ide) gépezetét.Amit a polgármester akar az jó ,mert mi ugyse akarunk semmit.Értem itt néhány tanácsosra.Vagy ha tévednék akkor nem látszik az eredmény.Apropó eredmény a polgármester az újság hasábjain több vadpontot emleget ,hogy nem végezte el a feladatát kellöen.Volt figyelmeztetve többrendbe ,hogy nézd fiú nem jó amit csinálsz és tedd rendbe az ami nem jó.Hát ha jól tudom nem volt ilyen.Igenis Jól Végezte az alpolgármester a dolgát, még azt is csinálta ami a más feladata volt de a babérokat csakis a polgármester arata le.Nem kellene a polgármester úgy dobálozon a szavakkal :hatékonyság,észerüsség,rugalmasság,stb. mert ezek mind nem az ö erényei közétartozik.Ö nem téved mivel nem is csinál azonkivül ami muszály és kötelezö SEMMIT ,ebbe hiba nincs.De választási röpcédulája televan ilyen olyan igéretekkel és azt majd számon kérjük egyszer még egyszer mondom az levan irva Ö maga irta és igérte ugy ahogy azt szokta .Nem tud az ember olyan szegény lenni ,hogy igérni ne tudjon.De többhelyröl is hallom AZ A VONAT MÁR ELMENT AMELY PÉNZT HOZ IDE CSIKSZENTGYÖRGYRE MERT MÁRIS ITT VAN 2010.
Ömondja ,hogy az alpogármester benn ült az irodájába.Bagoly mondja verébnek ,Én és még sokan legtöbbször az alpogármestert láttuk naponta valova loholni vagy autón menni .De ezt nem mondhatyuk el a másikfélröl ,Ö nem ment nem kilincselt sehol hát minek hiszen azzal gond és dolog van , de ellenbe az irodájába a nagy fotelbe jöl tud üldögelni és nemfogadni senkit ,mert fontos megbeszélni valoja van,vagy egyszerüen nincs már idege szóba állni egyszereü emberekkel.A helyébe nem kelle büszkélkedni a 4 mandátumával mert a frissen alakult községek 3 év alatt 20-szor annyit mutattak meg mint Ö maga Csikszentgyörgy élén.Mint a helyiföldosztó bizotság elnöke azzal kellene kérkedjen igenis véégre járunk a birtoklevelek kibocsájtásával,de az még messze van hogy vége legyen.Pedig az egyszerüfalusi embernek ez érne valamit ,hogy papirral bizonyitsa a meglevö földecskéjét .De hát igéri...Nem tudja magát tultenni azon ami a választásokkor történt ,ahogy szokta mondani "ellenségeim" ,értem itt a bánkfalviközbirtokoságot.Ha az itt levö intézmények nem fognak össze ,akkor kitölvérjuk el a segitséget.Nem jön ide a szentmártoni ,hogy kiharcolja ami nekünk kell, azt csak is együtt tudjuk ki harcolni.A politikusok is azt mondják EGYSÉGBEN AZ ERŐ.Vissza térve a fenti cikkhez kérdem én ,ki tud mondani annyi rosszat F.S. -ről ,hogy nem érdemelte volna meg az alpolgármesteri posztot? De eljön az idö mindenki felé ,mert az ének azt mondja "Egyszer fenn ,egyszer lenn..."

Tisztelettel

Bejegyzés: Az alpolgármester leváltása

Lajos bácsi40 2009.04.15. 15:09:38

Nem értek a politikához, okoskodni sem szeretnék, csak mint egyszerű ember mondanám el a véleményemet.
Többször jártam a Polgármesteri Hivatalba intézni ügyeimet. A volt alpolgármester mindig tisztelettel ,szerényen szolgálta az embereket, végezte a dolgát. Megdöbbentem, hogy milyen könnyedén eltávolítanak egy embert a tisztségéből, csak mert felsőbb Erők igy akarják, anélkül, hogy még egy esélyt adnának bár neki.
Én a tanácsosokat kérdezem meg, vajon így kell eljárni? AZ éremnek két oldala van, nem kellett volna a másik felét is megvizsgálni, mielőtt rábólintottak a felsőbb Erők parancsára?
S mivel fejétől büdösödik a hal, nem ott kellett volna kezdeni a kivizsgálást?
Mint Tanácsosok jó lenne körül nézni más faluban is a megvalósított dolgok terén, s rögtön kérdés merülne fel!
A tanácsosoknak véleményük , jó írányú tanácsaik kéne legyenek ilyen fontos ügyben ,nem csak rábolintás arra, amit a polgármester mond. A falu lakossága sem ezt várja el akik megbízták önöket.
Elnézést azoktól akik mertek véleményt nyilvánítani.

Tisztelettel Lajos bácsi.Bejegyzés: Az alpolgármester leváltása

inszlolo85 2009.04.03. 01:01:47

Tökéletesen egyetértek a fenti cikk irójával. Valóban hajlamosak vagyunk mellőzni potenciáljainkat, alárendelve magunkat a globalizációval járó új, dizájnos, de sokkal egészségtelenebb fogyasztási cikkeknek. Példaértékünek tekinthető, a hasonló figyelemfelhívás és segítségnyújtás a kistérségünkben élő gazdák irányába, de ugyanakkor nyilvánvaló, hogy nem elegendő. Meggyőződésem és javaslatom, hogy a kistérségünkbe, de leginkább a községünkben tevékenykedő gazdák sokkal kézzelfoghatóbb segítségre szorulnak. Ezen a téren hála vagy sajnos lehet gondolni számtalan segítségre szoruló területre,a pályázati lehetőségek ismertetésétől egészen a megtermelt mezőgazdasági termékek értékesítését elősegítő szervezetig, érdekképviseletig és így tovább.Még egyszer hangsúlyoznám a kézzelfoghatóbb segítséget, hisz ez a fontos, elmondani a gazdáknak a saját nyelvén, hogy know-how, persze ehhez segítő háttér és nem utolsó sorban önzetlen összefogás szükségeltetik Csíkszentgyörgy Község minden gazdájától, lakójától. Az óra ketyeg, az idő tehát telik, de előremozdulás nem érezhető.Statikus fejlődés nincs.Itt nem érvényesíthető pozitívan a lassú víz partot mos teória, mert ha nem állunk biztos talpakra, a partmosással együtt elsodor a globalizáció és az uniós szabályzatok erőteljes hulláma.

Incze Lóránt, Pottyand

Bejegyzés: Kovács János álláskereső története

valaki5 2009.04.01. 18:40:27

Van egy jó mondás miszerint "a parasztból lett úrtól az Isten őrizzen meg" itt hamar értelmezném is hogy nem a gazdálkodó emberre gondoltam, mert János bácsi a két osztályával lehet bölcsebb mint mások a két egyetemmel. A paraszt szón itt a lelki, érzelmi intelligencia hiányában szenvedő úrról van szó ilyen a mi elhíresült POLGÁRMESTERÜNK is. Azért írtam nagybetűvel, hogy elég megtisztelő legyen. Mert hát Ő kiköveteli ám a titulust és aki nem hajlong eléggé előtte abból óriási bajok származhatnak ez történt az előbbi esetben is és sok más esetben. A POLGÁRMESTERT a személyi kultusza irányítja minden cselekedetében amit jól tud leplezni az emberek megtévesztésére.

Bejegyzés: Az alpolgármester leváltása

Nyirő Gergő 2009.03.30. 09:08:20

Tisztelt látogatók! Egy nézőpontot olvashattunk a fentiekben. Biztos vannak olyanok, akik más nézeteket vallnak. Kíváncsiak lennénk azokra is. Írjanak bátran, ha bármi megjegyzésük van. Ezúton is köszönet Fejér Sándornak, hogy megosztotta velünk ezeket az információkat!

Bejegyzés: Az alpolgármester leváltása