Merj hozzászólni!!!

Ez itt a község szócsöve, kiálts bele Te is...!!! Várjuk témajavaslataidat!

Képek

Új komment

Mit érdemes tudni egy közösségnek a közösségről?

“Egy teljesítményt csak úgy lehet elérni, ha nem a versenytárs legyőzését tűzik ki célul, hanem keresik az együttműködés, a kooperáció új tereit, amivel az erőforrások körét bővíthetik, s ezzel a megújítás formáit is szélesíthetik.” Rechnitzer János

Csíkszentgyörgyön találkoztak az alcsíki kórusok

2010.02.10. 08:54 Nyirő Gergő

    Tizenötödik alkalommal szervezték meg az alcsíki egyházi kórustalálkozót. A környék római katolikus egyházközségei kántorainak kezdeményezésére létrejött rendezvény helyszíne ezúttal a csíkszentgyörgyi-bánkfalvi plébániatemplom volt. A találkozót minden évben más községben tartják.
     Nem a versengés a célja az ilyen találkozóknak, de azért mindenkinek fontos, hogy legyen bizonyos összehasonlítási alapja. A kórusok egymást meghallgatva sokat tanulnak, a kántorok pedig zárt körben szokták kicserélni szakmai tapasztalataikat. Fő az, hogy mindegyik énekkar készült, hogy előadásán minél jobban szerepeljen. Ha javul a minőség, sokkal szebbek lesznek a misék, hiszen egy megfelelő tudással és érzékkel rendelkező énekkar a zsoltárok felcsendülésénél magával tudja ragadni a templomban gyülekező híveket. Idén négy egyházközség kórusa vett részt a találkozón: Csíkszentsimon, Csíkszentmárton, Csíkszentkirály és a házigazda Illyés András, Csíkszentgyörgy-Bánkfalva kórusa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csikszentgyorgy.blog.hu/api/trackback/id/tr171744733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.